Kortfilmfestival Brussel stelt tweehonderd films voor

Print
Tijdens het negende Brusselse Kortfilmfestival (29 april tot 7 mei) worden ongeveer tweehonderd films uit de vier windstreken voorgesteld. Dat melden de organisatoren donderdag.
Achttien nationale en 41 internationale korte films nemen het tegen elkaar op in twee competities. Een jury kent in totaal voor ruim 15.000 euro prijzen toe.
Buiten competitie zijn er op het festival thematische voorstellingen, zoals onder meer een "Reis door Italië", een blik op de Oost-Europese film, de projectie van "zeer korte films" van minder dan drie minuten lang en programma's met de lievelingsfilms van de juryleden.
Ook wordt er een wedstrijd voor het schrijven van een kortfilmscenario georganiseerd. Tien deelnemers krijgen vijf dagen de tijd om een scenario te schrijven over een opgelegd thema, dat bekendgemaakt wordt tijdens de openingsavond van het Festival.
Het Festival vindt opnieuw plaats in zaal 1 en 2 van Cinema Vendôme en in het Petit Théâtre Mercelis in Elsene. Dit jaar wordt ook zaal Molière, in de galerij van de Naamsepoort, gebruikt.