Texas headliner op Night of the Proms 2006

Print
De Schotse band Texas is een van de headliners op de Night of the Proms 2006 in het Antwerpse Sportpaleis.
Het populaire muziekevenement, dat dit jaar aan zijn 22ste editie toe is, vindt plaats van 20 oktober tot en met 4 november. Er zijn al meer dan 60.000 tickets gereserveerd.
Texas is de rootsformatie rond zangeres Sharleen Spiteri. In 1989 maakte de band al zijn entree in de muziekwereld en de hitlijsten met het nummer "I Don't Want A Lover". Van het album "Southside" werden meteen 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Daarna volgden de albums "Mothers Heaven" in 1991 en "Ricks Road" in 1993.
Texas speelde intussen op alle grote Europese festivals, waaronder ook Rock Werchter. In 1997 kwam het album "White On Blonde" uit. Twee jaar later was dat "The Hush", met de bekende singles "Summer Son" en "When We Are Together". In 2003 bracht de band "Careful What You Wish For" uit en eind oktober 2005 werden de fans op "Red Book" getrakteerd, een nieuw album met klassieke popsongs.
Sharleen Spiteri zal de Texas-nummers in het Sportpaleis vertolken met haar keyboardspeler Michael Bannister en het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot. Ook het koor Fine Fleur en John Miles en zijn band zijn weer van de partij.