Cruz en Messoudi kondigen persstop af

Print
Daniel Cruz en Mohamed Messoudi hebben donderdag, via een door hun club Germinal Beerschot verspreid persbericht, met onmiddellijke ingang een persstop afgekondigd in de zaak-Ye. De twee spelers zijn verbolgen over recent berichtgeving in het weekblad Humo en op de sportpagina's van VRT-Teletekst.
"Daniel Cruz ontkent met klem het bericht, zoals dat op woensdag 19 april op VRT-Teletekst Sport verscheen, als zou hij op het einde van vorig seizoen samen met Mohamed Messoudi naar China zijn afgereisd. Cruz is op geen enkel moment naar Shanghai met vakantie geweest. De enige keer dat Daniel Cruz China bezocht, was vijf jaar geleden, toen hij als speler van Ajax een wedstrijd in Beijing speelde", aldus het persbericht.
Zowel Messoudi als Cruz ontkennen ook de deelname aan seksfeestjes in Shanghai, zoals Patrick Deman verklaard in het weekblad Humo. Volgens het bericht was Cruz dus nooit in China, en Messoudi was wel vier dagen in Shanghai, op uitnodiging van Ye en met medeweten van clubbestuur en medespelers, maar hij ontkent zijn betrokkenheid bij "seksuele uitspattingen". Messoudi "beschouwt die uitspraken als laster en eerroof. Beide spelers ontkennen tevens de beweringen over hun betrokkenheid bij mogelijke seksfeestjes op de Nanno-boot in Antwerpen".