Voetbalmaffia: nog inverdenkingstellingen komende weken

Print
Er volgen de komende weken hoogstwaarschijnlijk nog meer inverdenkingstellingen in het bestek van het onderzoek naar vermoedelijke gokfraude in het Belgische voetbal. Tot op donderdag heeft de Brusselse onderzoeksrechter Sylviana Verstreken dat al gedaan met zestien personen.
Dat meldt het federaal parket donderdag op de tweewekelijkse persbriefing over het onderzoek. De onderzoeksrechter had beloofd dat, eens de inverdenkingstellingen afgerond, het gerecht de namen van de betrokken personen zou bekendmaken. "Maar vandaag zijn we nog zo ver niet", zei de magistraat van het federaal parket Eric Van der Sypt donderdag aan de media.

Dit betekent echter niet dat er de voorbije dagen verrassingen in het onderzoek zijn opgedoken, die de zaak eventueel zouden vertraagd hebben. Het onderzoek en vooral de inverdenkingstellingen zijn echter nog niet helemaal afgesloten.
Het gerecht wil ook niet zeggen hoeveel spelers er zich onder de zestien inverdenkinggestelden bevinden, noch welke clubs erbij betrokken zijn. Eerder werd wel reeds bevestigd dat La Louvière-voorzitter Filippo Gaone, advocaat Laurent Denis en spelersmakelaar Pietro Allatta in verdenking werden gesteld voor verschillende financiële inbreuken die betrekking hebben op het bestuur van de club La Louvière en op firma's van Gaone. Voor het vervalsen van wedstrijden gaan ze voorlopig vrijuit.

Parketwoordvoerder Van der Sypt verwacht niet dat de inverdenkingstellingen van de personen die reeds werden aangeduid, de komende dagen of weken nog zullen uitgebreid of gewijzigd worden.