Duizenden applaudisseren voor familie Joe

Print
Iets voor half drie zondagnamiddag zijn de ouders en de broer van Joe Van Holsbeeck aangekomen aan de Pachecolaan, waar om iets na 15 uur de Stille Mars is vertrokken.
Ze kregen een paar keer een applaus van de duizenden aanwezigen.
De ouders waren in het gezelschap van Paul en Betty Marchal, de ouders van An, één van de slachtoffers van Marc Dutroux.
De Brusselse politie kon om 15 uur nog geen exacte cijfers plakken op het aantal aanwezigen, maar volgens woordvoerster Florence De Lentdecker zijn er volgens eerste schattingen een tienduizendtal deelnemers.
Duizenden mensen stappen mee op in de Stille Mars om de 17-jarige Joe Van Holsbeeck te herdenken, die op woensdag 12 april in het Brusselse Centraal Station werd neergestoken voor een mp3-speler.
De optocht, die vertrekt aan de Pachecolaan, trekt vervolgens langs de Berlaymontlaan, de Keizerinlaan, de Kunstberg en de Coudenberg naar het Koningsplein. Verwacht wordt dat de deelnemers daar rond 17 uur aankomen.
Om 14 uur zondagnamiddag werd de hoofdingang van het Brusselse Centraal Station gesloten. Zo wil men vermijden dat een te grote massa het station binnen zou gaan. Al dagenlang leggen mensen bloemen neer bij de plaats waar Joe is vermoord. Aan een buitenmuur van het station werden twee posters opgehangen van de tiener.