Patiënte eist 28.000 euro van Jeff Hoeyberghs

Print
Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs uit Genk moest zich donderdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen aan een patiënte.
Die liet in 1997 een borstoperatie uitvoeren. Daarnaast staat Hoeyberghs ook terecht voor schuldig verzuim. De dokter was donderdag niet zelf op de zitting aanwezig en liet zich door zijn advocaten vertegenwoordigen. De rechter velt op 18 mei een uitspraak in de zaak.
De Limburgse patiënte diende klacht in tegen de oprichter van de Genkse Wellnesskliniek vanwege de gebrekkige nazorg die Hoeyberghs haar bood na een borstoperatie. Door die gebrekkige nazorg liep de vrouw een infectie op die haar bijna fataal werd.
De vrouw eist een schadevergoeding van 28.000 euro voor de medische kosten en de arbeidsongeschiktheid die het gevolg waren van de infectie. De dame werkt al geruime tijd niet meer. Voor de feiten was ze actief als verkoopster.
De burgerlijke partij wees er donderdag op dat Hoeyberghs in juni 1997 zowel voor, tijdens als na de operatie fouten maakte toen hij de vrouw aan haar twee borsten opereerde. Zo zou de patiënte nooit antibiotica toegediend gekregen hebben om de kans op infecties te verminderen. Daarnaast zou de dokter de hygiënische voorschriften niet in acht genomen hebben en was er niet-gekwalificeerd personeel in de operatiezaal aanwezig toen de dame geopereerd werd.
Nog volgens de raadsmannen van de patiënte bood de dokter ook helemaal geen nazorg. De dokter gaf alleen zijn gsm-nummer en een voorschrift voor pijnstillers mee, zo luidde het.
De raadsmannen wezen er ook op dat hun cliënte nooit enig formulier had moeten invullen en dat Hoeyberghs zelf pas een medisch verslag van de operatie opstelde toen bleek dat het de verkeerde kant uitging met de vrouw.
De verdediging pleitte de vrijspraak en stelde dat er geen oorzakelijk verband aangetoond kon worden tussen de operatie en de opgelopen infectie bij de vrouw. Ook de deskundigen konden geen oorzakelijk verband aantonen. Bovendien maakte Hoeyberghs geen enkele medische fout en was ook de nazorg prima, zo luidde het.