Man verblind voor gsm en 50 euro: daders aangehouden

Print
De speurders van de Brusselse GDA hebben woensdag drie mannen opgepakt die begin januari een 51-jarige man in elkaar hadden geslagen en overvallen voor zijn gsm en 50 euro. Dat heeft het Brusselse parket meegedeeld.
Het slachtoffer, dat voor de feiten halfblind was, heeft door de agressie ook zijn ander oog verloren en is sindsdien volledig blind.

De feiten vonden plaats in de nacht van 2 op 3 januari 2006. Het slachtoffer, een 51-jarige man uit Sint-Gillis, was in het centrum van Brussel op stap en had autostop gedaan om naar huis terug te keren. Hij werd meegenomen door een Opel Kadett met vier inzittenden.
Nauwelijks in de wagen kreeg de man verschillende klappen te verwerken. Een daarvan raakte hem op de bril en de scherven van het glas drongen in zijn oog. Dat weerhield de daders er niet van hem te blijven slaan tot hij hen zijn gsm en 50 euro gaf. Vervolgens werd de man achtergelaten op een braakliggend terrein in Schaarbeek. Daar bleef de man een uur liggen tot een buurtbewoner zijn hulpkreten hoorde.
Met de beschrijving van de Opel Kadett in de hand ging de GDA Brussel op zoek naar de eigenaar van die wagen. Onderzoek wees uit dat die man de dag na de feiten van gsm was veranderd, wat de speurders uiteindelijk in staat stelde hem op te sporen.

Woensdagochtend viel de politie bij de man en twee van zijn kompanen binnen. Twee van hen bekenden de feiten vrijwel onmiddellijk en duidden de derde man aan als diegene die de zwaarste slagen had toegediend.
Het drietal, de 21-jarige Khalid, de 18-jarige Redouan en de 19-jarige Bilal, zijn woensdagnamiddag voor de onderzoeksrechter verschenen en aangehouden. Ze worden beschuldigd van diefstal met geweld, bij nacht, in groep en met een blijvende verminking tot gevolg. Volgens het Brusselse parket riskeren zij celstraffen van 20 tot 30 jaar.