70 tips na uitzending mp3-moordenaars

Print
De federale politie heeft sinds woensdag al een 70-tal telefonische tips binnengekregen over de roofmoord in het station Brussel-Centraal.
BR> Dat heeft het Brusselse parket donderdag meegedeeld. De speurders zijn aan het natrekken welke van die tips nuttig zijn.

Woensdag gaf het gerecht een aantal beelden van de roofmoord vrij en vroeg het publiek om nuttige informatie te melden. Sindsdien zijn al een 70-tal oproepen binnengekomen. In andere zaken waarin het gerecht een gelijkaardige oproep deed, kwamen gemiddeld een vijftal tips binnen. "Er is dus duidelijk een grote bereidheid bij het publiek om deze zaak zo snel mogelijk te helpen oplossen", zegt Jos Colpin, woordvoerder van het Brusselse parket.
De federale politie zet 3 mensen in om de telefoontjes te beantwoorden en nog eens 15 om de binnengelopen tips na te trekken. Volgens het parket is het nog te vroeg om te zeggen of die tips ook effectief bruikbaar zijn. "Al die informatie moet nog nagetrokken worden", gaat Jos Colpin verder. "Het is wel zo dat er enkele mensen gebeld hebben die niet zozeer nuttige informatie konden doorgeven maar die vooral hun ongenoegen wilden uiten over de situatie in de Brusselse stations. Maar de andere telefoontjes worden grondig onderzocht."

De krant Le Soir schrijft vandaag dat één van de twee moordenaars kort voor de aanslag een oproep heeft gekregen op zijn gsm. De speurders hopen zo op een spoor, schrijft Le Soir donderdag.
Volgens de krant zijn de gegevens van de oproep geregistreerd en zouden ze moeten toelaten de beller te identificeren, maar ook wie heeft opgenomen.

De speurders, die vrezen dat de aanvallers zijn gevlucht, gaan ook nauwkeurig de aanwezigheidsregisters na van een honderdtal middelbare scholen uit het Brusselse om eventuele "ongewone afwezigheden" te kunnen vinden. Het onderzoek richt zich ook op bendes van buiten de hoofdstad.