Basket NBA: James (Cleveland) overklast Wade (Miami)

Print
LeBron James toonde zich zaterdag de beste in de match in de match tegen Dwyane Wade. James maakte 47 punten bij zijn tiende 'triple double' uit zijn carrière en veegde daarmee de 44 punten van Wade uit. Cleveland kon zo voor de zevende keer op rij winnen: 106-99 tegen Miami.
King James zette 16 van zijn 25 shots om, pakte 12 rebounds en gaf 10 assists. Hij maakte de voorbije vijf wedstrijden telkens minstens 35 punten. Wade was bijna even goed als LeBron met 18 op 36 shots, 8 rebounds en 9 assists. Hij maakte Miami's laatste 12 punten. "Het was waarschijnlijk het beste duel dat ik ooit meemaakte", aldus Wade. "Twee jongens die doen wat ze kunnen om hun team te laten winnen, zij het rebounds pakken, assists geven, duiken op de vloer."
In de vierde kwart maakte James 18 punten, Wade 19. Het verschil was dat James ook zijn teammaats nog 19 punten liet scoren. De Heat, zonder de geblesseerde centers Shaquille O'Neal en Alonzo Mourning en forward James Posey, konden naast Wade slechts voor zeven punten zorgen. Wade maakte 99-99 gelijk op 1:24, maar dan zorgde James voor de definitieve voorsprong voor de thuisploeg.