Ferrera volgt Ceulemans op bij Club Brugge

Print
Op een persconferentie heeft Club Brugge maandagmiddag bekend gemaakt dat Jan Ceulemans (49) niet langer trainer is van de regerende landskampioen.
Hij betaalt het gelag voor de tegenvallende resultaten. Zijn opvolger wordt de 38-jarige Emilio Ferrera (foto), die in het najaar ontslagen werd als coach bij La Louvière. Ferrera maakt het seizoen vol en tekende een contract tot juni 2007.
Ceulemans, het ex-boegbeeld van Club, was bezig aan zijn eerste van drie seizoenen bij de West-Vlaamse topclub. 'Sterke Jan' moest na het vertrek van Trond Sollied en enkele sterkhouders, onder wie Timmy Simons, aan een nieuwe ploeg bouwen. Hij kon de West-Vlamingen via de voorronde plaatsen voor de Champions League.
Tijdens de winterstop was Club nog in de running voor de titel met Anderlecht en Standard, maar de laatste weken moest 'de Caje' afrekenen met een 5 op 18. De 0-2 nederlaag vorige week tegen grote rivaal Anderlecht en het 4-1 verlies van zaterdag na een uiterst zwakke prestatie op AA Gent sloegen Club helemaal uit de titelrace en zelfs de derde plaats, die recht geeft op een Uefa Cup-ticket, is met vijf speeldagen te gaan geen zekerheid.
Niet alleen Jan Ceulemans werd bedankt voor bewezen diensten, ook hulptrainer René Verheyen kreeg zijn C4. Kort voor aanvang van de persconferentie verlieten de twee zonder commentaar het Jan Breydelstadion. Hulptrainer Franky Van Der Elst en keeperstrainer Dany Verlinden blijven en zullen Ferrera bijstaan.