EK snooker -19: Twee op vijf voor jonge Belgen

Print
Op de eerste dag van het Europees snookerkampioenschap voor min 19-jarigen in de Letlandse hoofdstad Riga hebben de jonge Belgen maandag twee van vijf wedstrijden gewonnen.
De Belgen staan voor een moeilijke taak in Riga, vermits de absolute top uit Engeland, Wales en Ierland er present geeft. Voor de twee Antwerpenaars, Kristof Vermeiren en Sebastiaan Vermeylen en de Limburgers Jurian Heusdens en Tomasz Skalski is het een debuut op de internationale snookerscène.

Heusdens won zijn eerste wedstrijd met 3-0 van de Let Kaspars Kairovs en Skalski met 3-0 van de Rus Anton Ryabinin. Vermeylen verloor met het kleinste verschil, 3-2, van de Maltees Duncan Pisani. Vermeiren kreeg meteen de beste spelers uit zijn groep te verwerken. Hij moest tegen zowel de Noord-Ier Jonathan Kells als tegen de Ier David Hogan een 3-0 nederlaag ondergaan. De 14-jarige Welshman Michael White, twee weken terug al de beste op de World Grand Prix in Ierland, schreef ei zo na geschiedenis. White leek op weg naar een 147 maximum. Hij potte vijftien keer rood en zwart, maar bij het potten van de gele bal legde hij zich snooker op groen om zo op 122 te stranden.