Zendschip Radio Veronica verlaat mogelijk Antwerpen

Print
In het zuiden van Nederland zijn er plannen om het vroegere zendschip van Radio Veronica, de Norderney, uit Antwerpen weg te halen om in Waalwijk dienst te doen als discotheek. Dit heeft de zeezendersite Mediapages.nl gemeld.
Na de sluiting van Radio Veronica in 1974 dobberde het zendschip nog zowat een jaar werkloos voor de Nederlandse kust. Nadien begon een kleine lijdensweg. In het begin van de jaren tachtig dreigde een sloop van de Norderney. Die werd vermeden door de ombouw van het schip tot discotheek.
Dit nam niet weg dat de boot herhaaldelijk naar andere ligplaatsen werd gesleept en dat kleinere of grotere incidenten de discoboot in het nieuws brachten. In mei 2003 meerde de Norderney een eerste keer aan in Antwerpen om er tot 28 augustus 2003 te blijven liggen. Maar enkele dagen later keerde het schip al terug, waar het nu in het Kempisch Dok ligt.
De lokale afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland wil volgens de goed ingelichte site van zeezenderfanaten de Norderney nu naar Waalwijk (ten noorden van Tilburg) brengen, om daar in de industriehaven eveneens als discotheek dienst te doen.