The Simpsons volgend jaar op het witte doek

Print
Twentieth Century Fox heeft bekendgemaakt dat van de populaire tekenfilmreeks The Simpsons, een film wordt gedraaid. De lange tekenfilm zal in juli 2007 in de zalen in de VS te zien zijn.
Wanneer Europa aan de beurt is, is nog niet bekend.
Het Amerikaanse publiek kreeg al een voorsmaakje te zien. Tijdens enkele voorstellingen van de animatiefilm "Ice Age II" werd een trailer van 25 seconden getoond over één van de beruchtste Amerikaanse tekenfilm-families. Vader Homer Simpson laat zich in de trailer van zijn beste kant zien: in zijn ondergoed verklaart hij "te zijn vergeten wat hij moest zeggen".
The Simpsons zijn de langst lopende tekenfilmserie ooit in de VS. Ook in de rest van de wereld is de serie een hit. Ze is al aan haar 17de seizoen bezig, en recent bevestigde de tv-zender Fox dat er nog minstens twee seizoenen bijkomen. Tot minstens 2008 zullen de kijkers dus kunnen blijven genieten van de fratsen van zoon Bart en co. Het creatieve brein Matt Groening zegt op zijn beurt "te willen doorgaan zolang hij en zijn team over voldoende inspiratie beschikken".