Nog geen voorjaarsgevoel op 'Lentekriebels' Sint-Truiden

Print
Het vierdaagse voorjaarsevenement ‘Lentekriebels’ op het begijnhofplein in Sint-Truiden was zaterdag de start van het nieuwe toeristisch seizoen. Nochtans was van voorjaars-kriebels bij de weinige bezoekers zo goed als niks te merken. Een koude en regenachtige zaterdag gooide letterlijk roet in het eten van de nochtans prachtige tentoonstelling van bloemstukken, hedendaagse tuinmeubelen en feestelijk gedekte tafels.
Zondag waren de weergoden de organisatie iets gunstiger gezind en dat bleek ook meteen aan de opkomst van het publiek. “Het opzet van de tentoonstelling is de bezoekers te laten proeven van het lentegevoel. De Begijnhofkerk werd helemaal opgesmukt in wit en groen met de nadruk op de bloesems. Wij hebben vooral voor de witte kleur gekozen om de maagdelijkheid van de bloesems te accentueren. Door deze soberheid gaat de aandacht van de unieke en prachtige middeleeuwse muurschilderingen niet verloren,” weet Annemie Duchateau van de Unie van Limburgse Floristen. Anders is het bij de Russische delegatie Elita Flora Moskou die ook nu te gast zijn en een totaal andere aanpak van het lentegevoel etaleren.
“In Rusland start de lente pas half mei met het gevolg dat daar alle voorjaarsbloemen tegelijk bloeien en voor een kleurrijk bloemenpalet zorgen. Hun voorjaarsgevoel is duidelijk anders dan hier. In hun werken is dan ruimschoots gebruik gemaakt van narcissen, tulpen, primula’s en viooltjes in alle kleuren,” besluit Duchateau.
Naast de Begijnhofkerk werden ook de voormalige conventshuizen en tuintjes en de foyer van de Festraetsstudio getooid met unieke bloemdecoraties, prachtige tuinmeubelen en tuindecoraties.