Bono voelt zich "uitgebuit" door Berlusconi

Print
Bono voelt zich misbruikt door de Italiaanse premier Berlusconi, die in een glossy verkiezingsfolder heeft laten opnemen dat Bono Berlusconi "dankbaar" is voor de Italiaanse hulp aan arme landen.
Dat heeft de zanger van de popgroep U2 zondag verklaard in een commentaar in de Italiaanse krant Corriere della Sera.
"Mijnheer Berlusconi, hoewel ik gevleid ben dat ik in uw folder voorkom, voel ik me ook een beetje uitgebuit", schrijft hij op de voorpagina van de krant. Bono en Berlusconi hebben gesproken over hulp aan de armen, zo staat te lezen in het 160 pagina's tellende verkiezingsmagazine, dat de partij van Berlusconi, Forza Italia, onlangs naar de Italiaanse kiezers stuurde voor de verkiezingen van 9 en 10 april.
In een bijschrift naast een foto van een telefonerende Bono staat dat de artiest de premier dankbaar is voor de hulp die de Italiaanse regering de arme landen geeft. Bono schrijft dat hij zich herinnert dat Berlusconi tijdens het telefoongesprek beloofde dat hij de beslissing door de G-8 om de schulden van arme landen kwijt te schelden, zou steunen.
Tragisch genoeg is Italië de afgelopen vijf jaar onder Berlusconi's bewind onderaan de lijst van 22 rijkste landen komen te staan als het gaat om uitgaven voor de Derde Wereld, schrijft Bono. Het kantoor van Berlusconi heeft zondag in een reactie verklaard dat de regering zich blijft inzetten voor ontwikkelingshulp, maar dat huidige economische problemen in Italië voor enige vertraging zorgen.