Antwerps Havenbedrijf biedt gps-bestand met kaainummers aan

Print
Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen stelt gratis een hulpbestand met de Antwerpse kaainummers voor de verschillende gps-systemen ter beschikking op zijn website. Dat meldt het Havenbedrijf maandag in een persbericht.
In de verschillende gps-systemen is de nummering vandaag niet standaard voorzien.
De nummering in het Antwerpse havengebied op basis van de kaainummers werd ingevoerd om plaatsen in de haven gemakkelijker te lokaliseren: straatnamen en huisnummers zijn immers niet altijd zichtbaar aanwezig. De havennummering wordt ook vermeld op de verkeersborden.
Gps-navigatie werkt met een adressering op basis van een straatnaam en huisnummer. Een gebruiker kan thematische gegevens toevoegen aan de basiskaart in zijn gps met een Point of Interest-bestand. Zo'n bestand kan de gebruiker op zijn gps-toestel opladen en geeft extra navigatiemogelijkheden waardoor een havennummer als bestemming kan worden ingegeven.
De module met havennummers is beschikbaar voor de meest gebruikte systemen, zoals TomTom, Garmin, Mio, Smartpath, Navman, Navio en Destinator. Het Gemeentelijk Havenbedrijf biedt eveneens een generiek open formaat aan.