Nacht- en ochtendploeg weer aan het werk bij Opel Belgium

Print
Bij Opel Belgium in Antwerpen is het personeel weer aan het werk. De nacht- en ochtendploeg startten zonder veel problemen, waardoor er een einde komt aan de staking die vrijdag begon.
Aanvankelijk was het vrijdagochtend enkel de afdeling koetswerk die het werk neerlegde uit protest tegen te weinig personeel voor te veel werk, maar de onrust breidde zich in de loop van de dag uit naar het volledige bedrijf. Met de belofte die de directie vrijdag al deed om een tachtigtal tijdelijke werknemers extra in dienst te nemen, lijken de bonden en het personeel tevreden.
"Per ploeg komen er zo snel mogelijk 24 arbeiders bij," reageert Rudy Kennis van ABVV-Metaal maandag. "Iedereen lijkt tevreden met die oplossing, dus is er geen reden om nog verder te staken. Momenteel zijn er zelfs al een zeventiental mensen opgestart en zullen er in de loop van de dag ongetwijfeld nog volgen."
Dinsdag volgt overleg tussen directie en vakbonden om onder meer te bespreken hoe lang de tijdelijke werknemers zullen blijven. Een ander heikel punt op de sociale agenda zal het al dan niet uitbetalen van de actievoerders zijn.