Werknemers NedCar Born leggen massaal werk neer

Print
Bij autofabrikant NedCar in het Nederlands-Limburgse Born hebben de zowat 3.000 werknemers maandagmorgen massaal het werk neergelegd.
Ze protesteren daarmee tegen het uitblijven van intenties en plannen van de Japanse eigenaar Mitsubishi Motor Corporation inzake de toekomst van NedCar, zo vernam Belga van Jean Wouters (ABVV) van de ondernemingsraad.
Directie en vakbonden van NedCar hebben tot vrijdagnacht onderhandeld over de toekomst van het bedrijf. Tijdens de gesprekken bleek dat er over een aantal thema's nog voort onderhandeld diende te worden en de besprekingen ook in het weekend voortgezet zouden worden.
Alle partijen stemden ermee in om geen informatie te verschaffen over de inhoud van de gesprekken alvorens de werknemers te informeren, aldus de directie van NedCar. De werknemers worden maandag om 14 uur op een personeelsvergadering ingelicht over de verdere toekomst van hun bedrijf.
Indien Mitsubishi geen bijkomend model introduceert ter vervanging van de stopzetting van de Smart ForFour van DaimlerChrysler zullen er mogelijk honderden jobs sneuvelen, zo zegt Wouters. De werknemers vrezen er naar verluidt ook voor dat NedCar op termijn de deuren volledig zal sluiten.