Nederlandse en Franse politie lossen ontvoering moeder en kind op

Print
De politie in het Franse Nice heeft vrijdagavond een 65-jarige Fransman aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een 21-jarige vrouw uit het Nederlandse Sint Anthonis (Noord-Brabant) en haar 2-jarige dochtertje van hun vrijheid heeft beroofd. De politie kwam achter hun verblijfplaats, toen de vrouw haar partner in Nederland wist te informeren. Die deed aangifte bij de politie.
De vrouw was op 20 maart samen met het kind vrijwillig meegegaan met de man. Zij kende hem uit haar geboorteland. Kort na haar vertrek bleek dat de man niet van plan was haar naar Nederland terug te laten gaan. Een opsporingsteam van de Nederlandse politie achterhaalde samen met de Franse politie het adres waar de man verbleef.
De Nederlandse justitie heeft om de uitlevering van de verdachte gevraagd. Volgens een woordvoerster van de politie blijft hij in Frankrijk in voorarrest, tot het zover is. Moeder en dochter zijn onderweg naar huis en maken het goed, aldus de woordvoerster. Over de achtergronden van de ontvoering en gijzeling kon zij in het belang van het onderzoek nog niets zeggen.