Kaukasische minister in Moskou in elkaar geslagen

Print
De minister van Cultuur van de Russische Kaukasusrepubliek Kabardië-Balkarië, Zaour Toutov, is zaterdagavond in Moskou door skinheads in elkaar geslagen. Hij werd met een schedelbasisfractuur en een gebroken kaak in het ziekenhuis opgenomen, zo meldt de Russische pers.
BR> Zaour Toutov is behalve minister ook een bekende volkszanger in Rusland. Hij werd in Moskou door zo'n vijftien skinheads uit zijn auto gesleurd en in elkaar geslagen. De daders scandeerden kreten als "Rusland voor de Russen" en "Moskou voor de Moskovieten," zo melden getuigen die door de media werden geciteerd.
De politie arriveerde vrij snel, maar deed niets om te verhinderen dat de aanvallers er vandoor gingen, zo meldt een woordvoerder van de president van Kabardië-Balkarië, Djamilia Khagarova, op basis van getuigenverklaringen. De laatste jaren komen in Rusland in toenemende mate dit soort vormen van racistisch geweld voor.
Vaak zijn groepen skinheads de dader en vormen personen uit de Kaukasus en Centraal-Azië het doelwit. Ook Aziaten en Afrikanen worden regelmatig het slachtoffer.