FC Barcelona niet voorbij Real Madrid

Print
De topper van de 31ste speeldag in de Spaanse voetbalcompetitie tussen de nummers een en twee, FC Barcelona en Real Madrid, is zaterdag op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Barcelona blijft zo op titelkoers. Met nog zeven speeldagen te gaan telt het een voorsprong van elf punten op de aartsrivaal uit Madrid.
Barcelona was in de 22ste minuut op voorsprong gekomen via een strafschop van Ronaldinho. De scheidsrechter had de bal op de stip gelegd nadat de Nederlander Mark Van Bommel theatraal over de benen van Roberto Carlos gedoken was. Roberto Carlos ging terecht verhaal halen bij de scheidsrechter, maar het leverde hem alleen een gele kaart wegens protest op. De Brazilianse verdediger bleef zijn beklag doen en in de 26ste minuut werd hij met rood van het veld gestuurd omdat hij een lijnrechter beledigde.
Met tien tegen elf en een 1-0 achterstand dreigde een nieuwe vernedering voor Real, dat thuis al met 0-3 verloren had van de landskampioen. In de 37ste minuut maakte Ronaldo er met een knappe stiftbal echter 1-1 van.
In de tweede helft bleef Barcelona met een man meer de betere ploeg, maar doelman Iker Casillas hield Real overeind. In de slotfase stal een Catalaanse supporter nog de show door het veld te bestormen en voor Ronaldinho neer te knielen. Stewards maakten snel een einde aan zijn lofbetuigingen.