Daerden stopt als coach van Germinal

Print
Jos Daerden (foto) stopt op het einde van het seizoen als hoofdcoach van Germinal Beerschot. Dat verklaarde hij na de competitiewedstrijd van zaterdag thuis tegen Roeselare (2-2).
Daerden is coach van de Antwerpse eersteklasser sinds september 2005, toen hij Marc Brys verving.
"Ik mis het respect en het vertrouwen dat ik als trainer nodig heb om te kunnen functioneren", zegt Daerden op de clubwebsite. "Dit is geen beslissing die ik rap-rap heb genomen; er is wel degelijk over nagedacht. Ik heb alle zaken netjes op een rijtje gezet en nam woensdag voor mij de beslissing om enkel nog mijn contract tot het einde van dit seizoen uit te dienen."
"Ik heb dit onmiddellijk na de wedstrijd aan de voltallige spelersgroep verteld. Bewust niet vroeger, omdat ik de voorbereiding op deze competitiewedstrijd niet negatief wou beïnvloeden", aldus nog Daerden, die het bestuur nog niet op de hoogte heeft gesteld. "Ik deel het hier en nu aan de verzamelde pers mee, dat blijkt hier de efficiëntste manier van communicatie", verklaarde hij laconiek op een persconferentie na de wedstrijd.
Germinal Beerschot staat na 29 speeldagen op de twaalfde plaats in de Jupiler League. Op de volgende speeldag moet Germinal Beerschot naar Lierse (08/04 om 20u).