Zaak Moeskroen/Standard: Rouches trekken klacht in

Print
In de zaak rond de competitiewedstrijd Moeskroen-Standard (2-1) van 30 oktober lijkt de kogel eindelijk door de kerk. De Luikenaars hebben immers beslist om hun klacht in te trekken, zodat de wedstrijd definitief op 2-1 in het voordeel van Moeskroen eindigt.
De hele affaire begon toen Standard een eerste keer klacht indiende omdat het vond dat Serge Gumienny tijdens de wedstrijd een scheidsrechterlijke fout beging. Volgens Standard had Gumienny de ploeg een vrije trap moeten toekennen voor een fout op Karel Geraerts nadat aanvaller Tchité vanuit een kansrijke positie was afgevlagd voor buitenspelpositie.
In de fase daarvoor had Gumienny Standard balvoordeel gelaten, terwijl er een duidelijke fout werd begaan op Geraerts. Uit dat balvoordeel kwam de actie van Tchité, die werd afgevlagd terwijl hij op weg leek naar een doelpunt. Volgens Standard had Gumienny daarna alsnog een vrije trap moeten toekennen aan de Rouches voor de fout op Geraerts.
In eerste aanleg kreeg de Luikse club geen gehoor en ook het Beroepscomité beoordeelde de klacht gegrond, maar niet ontvankelijk. Omdat de Evocatiecommissie donderdag oordeelde dat de uitspaak van de Beroepscommissie onvoldoende werd gemotiveerd, besliste de Voetbalbond vrijdag dat de derde kamer van de Beroepscommissie de zaak zou behandelen op 21 oktober.