Parket eist 18 maanden tegen ex-voetballer Mike Verstraeten

Print
Het Brusselse parket heeft maandag een gevangenisstraf van 18 maanden geëist tegen Mike Verstraeten, ex-speler van voetbalclubs Germinal Ekeren en RSC Anderlecht.
De 38-jarige ex-voetballer staat voor de correctionele rechtbank terecht wegens stalking van zijn ex-echtgenote. "Iron Mike" ontkent de aantijgingen.

Mike Verstraeten huwde in 1988 met Nancy V. Na het einde van zijn carrière in 2000 ging het met zijn huwelijk bergaf. "Verstraeten begon zwaar uit te gaan en te drinken en dat had een weerslag op zijn huwelijk", zei de advocaat van Verstraetens ex-vrouw. "Er waren verschillende incidenten van fysiek geweld en bedreigingen tegenover V. Uiteindelijk werd in 2002 de echtscheidingsprocedure ingezet en die werd in het nadeel van Verstraeten uitgesproken in 2003".

Gedurende de echtscheidingsprocedure stalkte Verstraeten zijn ex, aldus de burgerlijke partij. Daarbij zou de gewezen voetballer met verschillende gsm-toestellen beledigende en bedreigende sms-berichten gestuurd hebben, de wagens van zijn ex en haar nieuwe vriend beschadigd hebben en haar verschillende keren in publiek hebben lastiggevallen. Het openbaar ministerie tilde zwaar aan de feiten.