Antwerpse topsportschool komt op Wilrijkse universiteitscampus

Print
De nieuwe topsportschool van de provincie Antwerpen komt op de campus "Drie Eiken" van de Universiteit Antwerpen in het Fort VI van Wilrijk.
De plannen voor de school zijn maandag in Antwerpen voorgesteld. Naar aanleiding van het voorstel van minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) eind juli 2005 om het topsportlandschap in Vlaanderen te herbekijken, werd beslist de negen bestaande Vlaamse topsportscholen terug te brengen tot één topsportschool per provincie en één in het Brusselse hoofdstedelijke gewest.

Omdat de huidige Antwerpse topsportschool haar maximumcapaciteit heeft bereikt, werd naar een nieuwe locatie gezocht. Schepen voor sport Chantal Pauwels (Groen!) spreekt van een belangrijke uitbouw van Antwerpen als topsportstad. Het einddoel is alle leerlingen met een topsportstatuut te centraliseren op de campus.

De oprichting van de nieuwe campus zal gefaseerd worden aangepakt. Tegen december van dit jaar zullen tijdelijke klascontainers gebouwd zijn. De werkzaamheden voor een nieuwbouw, met sport-en schoolinfrastructuur, starten in 2009.