Afbraak Antwerpse noodbruggen gestart

Print
Maandagochtend zijn op de Antwerpse Singel de voorbereidende werken gestart om de vijf noodbruggen volledig af te breken.
Die deden, om de verkeershinder door de werken aan de Antwerpse ring te verminderen, zowat twee jaar dienst op de Singel. Het verkeer wordt aangeraden om de komende maanden zoveel mogelijk die vernieuwde ring te gebruiken en zo de verwachte verkeershinder op de binnensingel wat in te dijken.
Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) koos de start van de werken aan het begin van de paasvakantie om de hinder zoveel mogelijk de kop in te drukken. Toch waarschuwt BAM de komende maanden voor onvermijdelijke verkeershinder.
Maandag worden onder meer de vangrails en de geluidsschermen op de bruggen aan de Jan van Rijswijcklaan en de Plantin en Moretuslei weggehaald, waardoor de bruggen niet langer toegankelijk zijn voor het verkeer. Aan de twee kruispunten kan het verkeer enkel nog de Singel volgen richting Zuid, daar blijft minstens één rijstrook open.
Op de Singel richting Noord wordt de verkeersstroom aan het kruispunt volledig onderbroken. Dat verkeer moet een omleiding volgen op de Ring.
Aan het kruispunt van de Plantin en Moretuslei wordt het verkeer naar de Ring geleid via de oprit Borgerhout, aan het kruispunt van de Jan Van Rijswijcklaan gebeurt dat via de oprit aan de Kolonel Silvertopstraat. De stad in of uit rijden via de invalswegen blijft wel steeds mogelijk, aldus BAM.
Eind deze week worden de twee bruggen weggetakeld. Voor het weghalen van de bruggen wordt het kruispunt telkens volledig afgesloten vanaf 20 uur tot de volgende ochtend 6 uur.