Gaslek in Laken nog niet gevonden

Print
Het gaslek dat in de nacht van zaterdag op zondag een ontploffing veroorzaakte in een woning aan de Steylsstraat in Laken, is nog altijd niet gevonden.
Dat zegt Philippe Massart, woordvoerder van Sibelga, de Brusselse gasdistributienetbeheerder.
Volgens Sibelga is het ontploffingsgevaar in de straat nog niet helemaal geweken, ook al zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen.
Volgens de distributienetbeheerder deed de explosie zich voor in de kelder van de bewuste woning. Een twintigtal medewerkers van de netbeheerder zijn ter plaatse en hebben de gasleiding in het huis afgesloten van het netwerk. Voor de rest van de straat is dit niet het geval, aldus nog de woordvoerder.
De medewerkers van Sibelga meten nog altijd een abnormaal hoge concentratie aan gas onder het wegdek en op enkele plaatsen in open lucht. Toch is het ontploffingsgevaar in de kelder van de woning geweken, gezien de kelder sinds de explosie is blootgesteld aan de open lucht. "Er is enkel ontploffingsgevaar als de concentratie van aardgas schommelt tussen 5 en 15 pct en het gas zich mengt met zuurstof in een gesloten ruimte", aldus nog Massart. "Aardgas is ook niet giftig. Het kan de ogen en de keel uitdrogen, maar je verliest er niet het bewustzijn door zoals bij een CO-vergiftiging".