Op de koffie bij Bocelli voor Hart voor Limburg

Print
Altijd al op de koffie willen gaan bij wereldster Andrea Bocelli én naar huis vertrekken met 6 gesigneerde flessen rode wijn van de man? Vanaf nu kunt u alvast een bod doen op zo’n ontmoeting, want de ‘meet & greet’ is een van de toppers van de nieuwe veiling voor Een Hart voor Limburg. Nog bijzonder, dit jaar, zijn de kunstwerkjes van een 30-tal Genkse klasjes die voor het goede doel geveild worden.
“Omdat het elke keer zo’n succes is, organiseren we nu onze derde veiling”, zegt Viviane Michiels van Een Hart voor Limburg. Die derde telg moet geld inzamelen voor kinderen met een handicap, een ziekte of kinderen die het maatschappelijk moeilijk hebben. Sportmensen als Tom Boonen en Michaël Schumacher hebben gul geschonken, kunstenaars hebben hun hart laten spreken en ook BV’s als Belle Perez en Dana Winner zijn weer van de partij.
“Maar nieuw dit jaar zijn de kunstwerken van de jongens en meisjes van basisschool Reinpad in Bret-Gelieren (Genk). Een 30-tal klasjes heeft met veel enthousiasme gewerkt rond het thema van zieke of gehandicapte kinderen en hun werkjes mogen we ook veilen”, zeggen Geert Kenis en Viviane Michiels. “Voor die kinderen is het natuurlijk heel plezant om hun eigen werk op het internet te zien, en we denken dat heel wat mama’s en papa’s gaan bieden. Maar het is niet het allerbelangrijkste dat die kinderkunstwerkjes geld opbrengen, wel dat ze de kinderen bewust maken van de problematiek, dat die scholieren beseffen wat het betekent en hoe belangrijk hun hulp is.”
Tot 21 april kunt u naar http://veiling.eenhartvoorlimburg.be surfen en een bod doen op een van de 180 stuks die geveild worden. “Door de kinderkunst wordt de drempel ook lager. Misschien willen mensen niet onmiddellijk 100 euro of meer voor een kunstwerk betalen, maar met bijvoorbeeld 10 euro voor een kinderkunstwerkje helpen ze ook al.” Het aanbod is alvast gevarieerd: van een ontmoeting met Andrea Bocelli (vlucht en verblijf betaalt u zelf) tot een backstage-jas en een gesigneerde foto van de Rolling Stones.
Ook: VIP-plaatsen voor Gaz de France, basketbal Bree of een gesigneerde outfit van Kim Clijsters. Paule Nolens heeft een olie op doek geschonken, Raf Verjans gaf een bronzen beeldje. Dirk De Prins kunt u bij u thuis laten koken. Trots zijn ze ook op het originele script van De Zaak Alzheimer van Erik Van Looy: “Hebben we via Stijn Coninx gekregen. Hij zit met veel inzet in ons eHVL-comité en heeft al veel uit de filmwereld aangeleverd voor de veilingen.” In de Provinciale Bibliotheek kunt u alvast een selectie van de werken bekijken.