Gestolen papegaaien duiken op in Achel

Print
In een dierenzaak in Achel heeft de lokale recherche van HANO donderdagavond vier gestolen papegaaien in beslag genomen. De beschermde exotische vogels waren in een dierenpark in Duitsland gestolen. De dierenhandelaar uit Achel voelt zich zwaar benadeeld omdat hij de vogels - naar eigen zeggen - te goeder trouw kocht. De politie viel donderdagavond binnen bij de dierenzaak in Achel in het kader van een internationaal onderzoek naar de diefstal van exotische vogels. De speurders namen vier zeldzame exotische vogels mee: een roodwang ara, een kea en twee geelvleugelara’s.
Ze zouden samen zo’n 5.000 euro waard zijn. De vogels zijn naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gebracht voor de duur van het onderzoek. Ze verdwenen eind vorig jaar in het Duitse dierenpark van Plantaria in Kevelaer. De dierenhandelaar noemt zichzelf de dupe van dieven.
“We hebben de vogels dinsdag te goeder trouw gekocht van een Nederlander. We wisten niet dat die gestolen waren. We willen onze naam zuiver houden en we verlenen alle medewerking aan het onderzoek door de politie,” zegt de mede-eigenaar uit Achel. De papegaaien hadden geen papieren. Zonder de nodige vergunningen en documenten is het verboden exotische vogels in het bezit te hebben. Bovendien waren ook de nummers van de ring weggevijld. De vogels behoren tot een beschermde diersoort.