Michael Jackson opnieuw "Stomste Amerikaan"

Print
Michael Jackson is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot "Stomste Amerikaan" van het jaar. Hij won het van vice-president Dick Cheney.
Dit meldt peilingsinstituut Opinion Research Corp, dat jaarlijks op 1 april een rondvraag doet naar dit onderwerp. Van de 1.045 ondervraagden was 69% van mening dat de 47-jarige popster, die sinds hij in juni vorig jaar werd vrijgesproken van seksueel misbruik bij minderjarigen in Bahrein leeft, het afgelopen jaar iets stoms heeft uitgehaald.
De laatste keer dat Jackson in het openbaar werd gezien, was hij in vrouwenkleding aan het shoppen in Dubai, aldus de organisator van de peiling, Jeff Barge.
Tijdens het vijf maanden durende proces verscheen de zanger op een bepaald moment in pyjama voor het gerecht. Vice-president Dick Cheney kwam met 59% op de tweede plaats.
"Michael Jackson lijkt voor de nabije toekomst zijn plaats op nummer één te hebben veiliggesteld," aldus Barge. "Als zelfs de actie van de heer Cheney niet voldoende was" om Michael Jackson van de troon te stoten, "is het moeilijk voor te stellen wie daar wel in zou slagen," zo luidt het.
Cheney schoot in februari per ongeluk een van zijn vrienden het ziekenhuis in tijdens een jachtpartij op kwartels. Cheney deelt zijn tweede plaats met Paris Hilton, die regelmatig in het boulevardnieuws komt.
President George W. Bush werd met 57% derde, acteur Tom Cruise werd vierde (54%) en de voormalige leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden Tom Delay kwam met 41% op nummer vijf. De foutenmarge bedraagt drie procent.