Burgemeester Marbella in de cel voor corruptie

Print
De burgemeester van de mondaine Spaanse badplaats Marbella, Marisol Yagüe, is in de nacht van vrijdag op zaterdag in voorlopige hechtenis geplaatst voor corruptie en plichtsverzuim in het kader van een grootschalige vastgoedfraude. Dat hebben gerechtelijke bronnen zaterdag meegedeeld.
Rechter Miguel Angel Torres besliste ook om bedrijfsleider Ismael Perez Pena in voorlopige hechtenis te plaatsen. Hij zou gemeentelijke aanbestedingen binnengehaald hebben in ruil voor steekpenningen.
De verantwoordelijke voor stedenbouw van het stadsbestuur van Marbella, Juan Antonio Roca, werd vrijdag al in hechtenis geplaatst. Hij is volgens het gerecht het brein achter de hele corruptiezaak in Marbella, favoriete verblijfplaats van de jet-set en draaischijf van de maffia. "Roca controleert en stuurt de gemeentelijke beslissingen", aldus de rechter, die meent dat burgemeester Yagüe niets meer is dan "zijn marionet".
Sinds de zaak woensdag losbarstte, zijn al 23 mensen opgepakt. Het stadsbestuur van Marbella wordt beschuldigd van vriendjespolitiek bij aanbestedingen en van het illegaal toekennen van bouwvergunningen.