Werknemer Sterigenics Fleurus radioactief bestraald

Print
Een werknemer van het bedrijf Sterigenics International uit Fleurus heeft tijdens een technische interventie een te hoge radioactieve straling opgelopen.
Hij ligt in een gespecialiseerd militair ziekenhuis in Parijs. Het incident dateert van begin maart, maar werd volgens het bedrijf pas op 30 maart aan de directie gemeld. Die onderzoekt de zaak.
Sterigenics houdt zich bezig met sterilisatie en ionisatie van medisch materiaal. De gammastraling wordt geproduceerd door een kobalt 60 isotoop, die opgeslagen ligt in een diepe bunker. Tijdens een technische interventie werd de werknemer in Fleurus bestraald en achteraf ontwikkelde hij symptomen van te hoge straling, zo luidt het zaterdag.
"Wij werken samen met het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle om de oorzaken van dit incident te kunnen bepalen. Wij zijn zeer bezorgd over de gezondheid van onze medewerker", staat in het persbericht van het bedrijf.
De man is opgenomen in een militair hospitaal in Parijs dat gespecialiseerd is in de behandeling van de gevolgen van radioactieve bestraling, aldus Hans Aeschlimann, verantwoordelijke voor de veiligheid bij Sterigenics.