Schriftje piepjonge Lennon binnenkort onder de hamer

Een schoolschrift, een dagboek en een armbandje van John Lennon gaan op 19 april onder de hamer in het Londense Madame Tussaud's-museum. Voor het schriftje wordt een opbrengst van 100.000 pond of 145.000 euro verwacht. Ook een brief van George Harrison en Ringo Starr waarin ze Paul McCartney ervan op de hoogte brengen dat ze de musicale samenwerking willen stopzetten, verandert op die dag van eigenaar.

Belga

Lennon gebruikte het bewuste schriftje uit 1952 met de rode kaft toen hij ongeveer twaalf jaar was, wat inhoudt dat het volstaat met ideetjes, gedichten en tekeningen van een prille tiener. Die zijn vaak wel van belang geweest voor de latere carrière van de Beatle. Zo staat er ook een tekening die verwijst naar het gedicht "De Walrus en de Timmerman" van Lewis Carroll, een gedicht dat als inspiratiebron gediend zou hebben voor de single "I Am the Walrus" van de Beatles.

Lancelot Burrows, een vroegere leraar van Lennon, had het schriftje altijd bijgehouden maar biedt het nu te koop aan. De man zou zijn pupil indertijd aangeraden hebben om verder te gaan in zijn passie voor poëzie, kunst en muziek.

Ook het dooparmbandje van John Lennon en een dagboek van een reisje in Bermuda worden op 19 april geveild. De totale opbrengst wordt geschat op 240.000 lire of 350.000 euro.