Man steekt echtgenote neer in Oud-Heverlee

In het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee heeft zondagavond een 56-jarige man zijn echtgenote neergestoken.

Belga

De vrouw was zwaargewond en leefde nog toen de politie ter plaatse kwam, maar overleed in de loop van de avond. Haar echtgenoot, J.J., is opgepakt en wordt maandagnamiddag voor de onderzoeksrechter gebracht. Dat heeft het Leuvense parket meegedeeld.

De feiten vonden zondagavond omstreeks 20 uur plaats in de echtelijke woning, aan de Waversebaan in Oud-Heverlee. Het koppel kreeg ruzie in de keuken en daarbij moest de 52-jarige vrouw, B.R., verschillende klappen incasseren. Plots haalde de man een mes boven en stak zijn vrouw neer.

De kinderen van het koppel sloegen op de vlucht en brachten van bij een buurman de politie zone Dijleland op de hoogte. Toen die ter plaatse kwam troffen zij de man aan in de keuken, naast zijn vrouw. Het slachtoffer leefde nog en werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis waar zij later op de avond overleed.

J.J. werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. Hij zal in de loop van de namiddag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Het Leuvense parket vordert zijn aanhouding voor doodslag.