1.500 bezoekers voor HasseltLokaal

Meer dan 1.500 bezoekers voor de nieuwe website, 3.500 uitgedeelde zakjes met ‘HasseltLokaal.be’ als permanent geheugensteuntje en honderden Hasselaren die zichzelf wat graag op de webstek gaan terugzoeken. Kortom, niks dan stralende gezichten aan de tent op de Grote Markt waar dit weekend HasseltLokaal - een project van deze krant en 12 stadsreporters - werd voorgesteld.

jforier

“Mensen zijn inderdaad heel benieuwd naar wat we doen en wie we zijn,” zegt Dorien Aerts, coördinator van HasseltLokaal. “Maar als we ze één keer vertellen dat we, binnen de schoot van Concentra, vooral het kleinere nieuws uit de stad willen brengen - dat dikwijls de krant niet haalt - scoren we hoog. Mensen willen immers echt weten wat er leeft in hun buurt, in hun straat.” Om dat in de praktijk om te zetten, hosten de stadsreporters gewapend met fototoestel twee dagen lang doorheen het feestgedruis in de binnenstad.

Sommigen moesten daar bijna zelfs een nachtje voor doorblokken, maar dat hadden ze er met de glimlach voor over. In het tentje lieten carnavalisten, maar ook ‘gewone’ mensen zich intussen vastleggen op de eerste prentjes van de nieuwste Hasseltse site. Dat gebeurde zelfs online, zodat de honderden mensen die al kennismaakten met de ‘stadsreportersflits’ zichzelf al meteen konden bewonderen. Vanaf nu wordt ‘HasseltLokaal.be’ voortdurend door de 12 stadsreporters voorzien van Hasselts nieuws in de breedste zin van het woord.