Politiezone Tongeren-Herstappe start met patrouilles per fiets

De lokale politie Tongeren-Herstappe start met een fietspatrouille. Hiervoor werden 4 fietsen gekocht. Het fietsteam wil in de eerste plaats het contact tussen de burgers en de politie verhogen. De fietsen werden gekocht met geld van de verkeersveiligheidsovereenkomst 2005, voor 5.000 euro. Acht politie-inspecteurs gaan deel uitmaken van het team. Zij volgen een opleiding waarin de specifieke technieken en vaardigheden van een fietspatrouille aan bod komen. De leden van het fietsteam krijgen verder ook nog een aangepast uniform.

jforier

Burgemeester Carmen Willems: “Dat fietspatrouilles hun nut bewijzen, is al gebleken in tal van andere politiezones. De agenten op de fiets zijn een ideaal middel om de aanspreekbaarheid tussen onze burgers en de politie te bevorderen. We hopen verder ook dat de duidelijk zichtbare en herkenbare fietsagenten het veiligheidsgevoel bij de Tongenaren zal verhogen.”

Hoofdcommissaris Tony Verlackt: “De fietsagenten maken deel uit van de interventiedienst. Zij zullen niet permanent op de fiets werken, maar eerder projectmatig en bij specifieke initiatieven worden ingezet. Zo zal het team de eerstvolgende weken en maanden alvast controles uitvoeren in het kader van onze acties parkeren, gauwdiefstal en hondenpoep.”