Brit staat steeds minder graag in de rij

De Brit wordt steeds ongeduldiger. In de rij gaan staan is er steeds minder bij. Meer zelfs, onze ooit zo gedisciplineerde eilandbewoner wordt allergisch bij het horen van het woord "queuing" en verwaarloost zijn gezondheid om toch maar niet te moeten wachten.

Belga

Dat blijkt uit een studie van de online-verzekeraar EasyMoney.com.

Vooral jonge mensen springen steeds meer uit de "rij". Sociale wetenschappers hebben al het koosnaampje "can't queue, won't queue"-generatie (CQWQ) uitgevonden, en die generatie gaat behoorlijk ver in haar afkeer voor het wachten, zo blijkt.

Zo'n 42 procent van de 18- tot 29-jarigen ziet af van een bezoekje aan de huisdokter omdat ze het niet uithouden in de wachtkamer. Bijna dertig procent van die leeftijdsgroep loopt liever rond met tandcariës dan dat ze moeite moeten doen om een afspraak vast te krijgen bij de tandarts.

Alle leeftijden in acht genomen, ziet 38 procent geen graten in een onverzorgd kapsel. Dat liever dan dat ze zich in allerlei bochten moeten wringen om een brushingbeurt vast te leggen. En achttien procent van de 2.032 ondervraagde Britten geeft toe in de supermarkt wel eens een volgeladen winkelkarretje achter te laten als de kassierster een slechte dag heeft en de zaken niet snel genoeg laat opschieten.

Meest opmerkelijk: een niet te verwaarlozen vijf procent wil zelfs zijn liefdesgeluk opofferen voor zijn ongeduld. Ze zeggen hun huwelijksvooruitzichten opgeborgen te hebben en single te zullen blijven "omdat het te lang duurt om getrouwd te geraken".