Atomium trok in eerste maand al 65.000 bezoekers

Amper een maand na de heropening van het vernieuwde Atomium, heeft het bekendste Brusselse monument al 65.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat heeft een zeer tevreden Henri Simons, de voorzitter van de vzw Atomium, vrijdag bekend gemaakt.

Belga

Volgens Simons belooft 2006 een bijzonder druk jaar te worden voor het Atomium. Tegelijk moeten er in en rond het monument nog een heleboel werken afgerond worden, geen sinecure met het grote aantal bezoekers dat het Atomium nu al wil bezoeken.

Zo staat begin april de opening op het programma van het panoramisch restaurant in de bovenste bol van het Atomium. Het restaurant serveert gerechten uit de Belgische keuken en zal dagelijks open zijn tussen 10 en 18 uur. Vanaf 2007 zal het ook 's avonds open zijn.

Het nieuwe paviljoen dat alle bezoekers moet ontvangen, zal zijn deuren openen tijdens de maand juni. Het kleine gebouw in glas en metaal komt vlakbij het Atomium. Bezoekers zullen er hun toegangsticket moeten kopen. Ze vinden er ook een infostand, een winkeltje, een vestiaire, toiletten en een wachtzaal voor groepen.

De bol met het kinderhotel opent bij de start van het volgende schooljaar. De ruimte biedt kinderen van zes tot twaalf een kijk op stedelijke ontwikkeling. Ze kunnen Brussel ontdekken en zien hoe een moderne burger zich in de stad moet gedragen. De uitrusting van de bol laat scholen toe om helemaal alleen in het Atomium te verblijven.

Vanaf september loopt in het Atomium voorts een tentoonstelling over design en mode in de jaren '50. De expo loopt in het kader van het Jaar van de Mode en het Design in Brussel. In december tot slot gaan de werken van start aan het plein onder het Atomium. Voetgangers krijgen bijna vrij spel, want het autoverkeer wordt beperkt.

Het vernieuwde Atomium heeft intussen een twintigtal mensen in dienst genomen voor de ontvangst van bezoekers, ticketverkoop, het winkeltje en het onderhoud van het monument. Ze werden telkens gekozen op basis van verschillende criteria zoals kennis van verschillende talen, meer bepaald Engels, Frans en Nederlands.