4,5 miljoen expansiesteun voor drie bedrijven

De Vlaamse regering heeft vrijdag op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje Moerman beslist in totaal 4,5 miljoen euro expansiesteun te geven aan drie bedrijven. Het gaat om NV Unilin in Wielsbeke, NV Ralux in Dilsen en de NV Soudai in Turnhout.

Belga

Het grootste deel van het bedrag, 3,4 miljoen euro, gaat naar de NV Unilin, een producent van vlas- en spaanplaten. Het bedrijf plant voor 63 miljoen euro investeringen en krijgt daarvoor 3,4 miljoen euro steun van de Vlaamse regering. Daarvan wordt bijna een half miljoen meteen uitgekeerd. Voor de rest van het bedrag moet het bedrijf voldoen aan een reeks voorwaarden (onder meer de aanwerving van 43 bijkomende personeelsleden).

Voorts kan de NV Ralux, producent van tapijten en lopers, rekenen op bijna 900.000 euro steun op een totale investeringskost van 13 miljoen euro. De Turnhoutse onderneming Soudal, producent van siliconen, polyethaan- en andere dichtingskitten, krijgt tot slot meer dan 200.000 euro expansiesteun op een totaal investeringsbedrag van 8,7 miljoen euro.