Nieuwe namen in voetbalfraude: Kacic en Thompson

Het bondsparket onderzoekt de betrokkenheid van Hasan Kacic en Archie Thompson bij de omkooppraktijken van Lierse.

ghouben

Dat blijkt uit de verhoren die de onderzoekscommissie de jongste dagen afnam van onder meer voorzitter Theyskens en oud-voorzitter Vets. Kacic en Thompson zijn twee volslagen nieuwe namen in het omkoopdossier. Ook huidig doelman Van der Straeten en gewezen verdediger Nikolovski worden opnieuw genoemd.

Veel activiteit bij het bondsparket.Nadat eerst La Louvière-voorzitter Gaone was gehoord, werd woensdagavond ook Lierse-voorzitter Leo Theyskens drie uur lang ondervraagd. Ook hij was verrast toen hem de namen Kacic en Thompson werden voorgeschoteld.

Theyskens: “Omdat wij als club totaal geen aanwijzingen hebben dat ze erbij betrokken waren. Wat ook geldt voor Nikolovski en Van der Straeten.Thompson en Nikolovski heb ik zelfs nooit persoonlijk gesproken. Ze waren al weg toen ik voorzitter werd. Dat heb ik het bondsparket ook duidelijk gemaakt.”

Toen Mardulier, Fassotte en Deman in februari verhoord werden, zette Lierse hen meteen op straat.Thompson is intussen bij PSV aan de slag.Nikolovski heeft geen ploeg.Maar Kacic en Van der Straeten zijn vandaag nog steeds bij Lierse aan de slag. Moeten ook zij nu voor een ontslag vrezen?

“Als er straks bewijzen zijn dat ze zaken hebben gedaan die absoluut niet kunnen,zullen wij inderdaad dezelfde maatregelen nemen. Maar voorlopig hebben we die niet.”

Toch zal Theyskens eerstdaags Van der Straeten en Kacic bij zich roepen: “Dan zal ik hen face to face vragen wat er van waar is. Aan hen om dan te bevestigen of te ontkennen.”

Intussen hamerde Theyskens er bij het bondsparket opnieuw op dat het bestuur niet van de omkoopzaken op de hoogte was.“Daar blijf ik bij.Meer dan ooit. Paul Put was de grote organisator van de corruptie binnen Lierse. Noch ik, noch Vets, noch De Nijn waren ook maar van iets op de hoogte. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur.”

Aangeboden door onze partners