Straffen van 27 en 20 jaar gevorderd voor samoerai-aanslag

Op het assisenproces in Tongeren van Anouar El Ouahhabi (32), Mohand El Kaffaf (36) en Rachid Rouifi (30) heeft openbare aanklager Patrick Boyen vrijdag een celstraf van 27 jaar tegen El Ouahhabi en Rouifi gevorderd.

Belga

Tegen El Kaffaf vorderde hij een celstraf van 20 jaar. Volgens Boyen konden in deze zaak geen verzachtende omstandigheden in aanmerking worden genomen. De jury verklaarde El Ouahhabi, El Kaffaf en Rouifi donderdag schuldig aan poging tot moord op de nu 46-jarige Iraniër Bahram Maghdouri. Die werd op 28 februari 2004 naar de parking achter het Kolonel Dusartplein in Hasselt gelokt en kreeg daar slagen met een samoeraizwaard toegediend.

De feiten waren het gevolg van een geschil over een drugskwestie tussen het slachtoffer en eerste beschuldgde El Ouahhabi. Die gaf de opdracht tot de moordpoging, El Kaffaf lokte het slachtoffer op de avond van de feiten in de armen van zijn belagers en Rouifi bracht hem de slagen met het samoeraizwaard toe.

Maghdouri hield aan de slagen een zware verminking aan de beide handen en blijvende letsels over die hem niet toelaten zelfstandig te functioneren.