Gerecht houdt makelaar Pietro Allatta aan

Print
Pietro Allatta is de voorbije nacht aangehouden, zo hebben de radiojournaals van VRT en RTBF dinsdagmorgen gemeld.
De spelersmakelaar is in de gevangenis van Vorst opgesloten.

Op een persconferentie dinsdagvoormiddag bevestigde het federaal parket officieel zijn aanhouding. Onderzoeksrechter Silviana Verstreken heeft spelersmakelaar Pietro Allatta maandagavond tussen 22 uur en 22.30 uur aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, misbruik van vennootschapsgelden en bedreiging onder voorwaarden.

Volgens Glenn Audenaert, het hoofd van de Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement (GDA) Brussel, heeft Allatta zich maandagochtend vrijwillig aangeboden bij zijn diensten in Brussel. "Dat hij zich spontaan heeft gemeld, is het resultaat van onderhandelingen tussen Allatta's advocaat en de onderzoeksrechter. Die gesprekken vonden sinds vrijdag plaats", aldus nog Audenaert.
De onderzoeksrechter had vorige week donderdag een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen Allatta. De makelaar verbleef toen nog in Mauritius, maar keerde volgens zijn advocaat naar België terug omdat hij niets te maken zou hebben met de gokfraude en zich wil verdedigen.

Allatta wordt beschouwd als de rechterhand van Zheyun Ye in België. In zijn woning in Chapelle-lez-Herlaimont vond vorige week donderdag een huiszoeking plaats. Hij was daarbij zelf niet aanwezig, waarop de onderzoeksrechter besliste om een aanhoudingsbevel tegen hem uit te vaardigen.
Pietro Allatta wordt ervan verdacht meegewerkt te hebben aan het aankopen van spelers voor omgekochte wedstrijden.