ATP Indian Wells: 36e titel voor Roger Federer

De Zwitser Roger Federer heeft zondag het met 3,17 miljoen dollar (2,60 miljoen euro) gedoteerde Masters Series-toernooi van Indian Wells (Californië/hardcourt) gewonnen.

Belga

In de finale klopte het nummer een van de wereld en eerste reekshoofd het Amerikaanse twaalfde reekshoofd James Blake (ATP-14) met 7-5, 6-3 en 6-0 in 1 uur en 42 minuten. Het is de 36e toernooizege voor de 24-jarige Federer. Hij strijkt er 455.000 dollar (373.400 euro) voor op. Federer speelde dit seizoen vier toernooien en haalde telkens de finale. Hij won in ook al in Doha en in Melbourne (Australian Open). In Dubai leed hij tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2) zijn enige nederlaag van het seizoen. In Indian Wells won hij voor de derde keer op rij. Vorig jaar won hij met Indian Wells, Miami, Hamburg en Cincinnati vier van de vijf Masters Series-toernooien waaraan hij deelnam.

In drie confrontaties verloor Federer nog geen set tegen Blake. Blake blijft met vijf toernooizeges achter zijn naam, twee daarvan behaalde hij dit seizoen: in Sydney en Las Vegas. De 26-jarige Amerikaan heeft één troost: maandag staat hij voor het eerst in de toptien van de ATP-ranking. Blake wordt het nummer negen van de wereld.