Huiszoekingen en ondervragingen in winkels van Filippo Gaone

De politie en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) zijn zaterdagnamiddag binnengevallen in drie Tournesols-winkels, waarvan Filippo Gaone de eigenaar is. Gaone is de voorzitter van voetbalclub La Louvière.

Belga

Het bericht staat zondag in La Dernière Heure. De huiszoekingen vonden plaats in de Tournesols-winkels van Jemappes, Châtelineau en Chapelle-lez-Herlaimont. Er worden onder meer bloemen en planten verkocht. De werknemers werden ondervraagd door politieagenten en RSZ-medewerkers over het dagelijkse beheer van de rekeningen en hun salaris.

Volgens La Dernière Heure zouden de huiszoekingen evenwel niets te maken hebben met de recente ontwikkelingen in het kader van het onderzoek naar de omgekochte voetbalwedstrijden. Vrijdag werd Filippo Gaone in verdenking gesteld voor vervalsing en gebruik van valse stukken, verduistering van kapitaal en misbruik van sociale middelen. Maar het betreft hier enkel beschuldigingen rond geldkwesties van voetbalclub La Louvière en niet in verband met de omgekochte voetbalmatchen.