Franse filosoof Lévy "ingetaart" op Parijse boekenbeurs door Godin

Taartengooier Noël Godin heeft opnieuw toegeslagen. Op de boekenbeurs in Parijs hebben Godin en enkele medestanders zaterdag de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy twee keer te grazen genomen.

Belga

Het was al de zevende "intaarting" van BHL door Godin en consoorten. De dubbele taartaanslag op het Franse intellectuele boegbeeld is zondag bevestigd door Anne Crignon, journaliste bij het weekblad Le Nouvel Observateur. Bernard-Henri Lévy kwam op de boekenbeurs zijn nieuw boek "American Vertigo" signeren. Na amper enkele exemplaren eindigde de sessie onder een "ware lawine slagroom", aldus Noël Godin in zijn opeising zondag. Bij aankomst was Lévy nog omringd door vier bodyguards.

Godin was in de Franse hoofdstad om zijn eigen boek over het anarchistisch taartwerk voor te stellen. Na de tweede slagroombeurt kwam het tot kleine incidenten tussen medewerkers van uitgeverij Grasset, fotografen, de taartengooiers en de veiligheidsdiensten. In de verwarring verdween de schrijver voor een tweede wasbeurt en een definitief vertrek, omringd door een half dozijn bodyguards, aldus de website van de NouvelObs.