Studenten trainen voor 3de editie Hasselt Studenten Regatta

Het Albertkanaal in Hasselt vormt op woensdag 26 april voor de derde keer het strijdtoneel van de Hasselt Studenten regatta, een roeiwedstrijd tussen de drie Limburgse hogescholen XIOS, Provinciale Hogeschool Limburg en de Katholieke Hogeschool Limburg en de Universiteit Hasselt in Diepenbeek.

Belga

De Hasseltse Studenten Regatta werd vorig jaar gewonnen door het Limburgs Universitair Centrum (LUC) in Diepenbeek. Dat is inmiddels omgedoopt tot Universiteit Hasselt. Met het initiatief wil de stad Hasselt het imago van Hasselt als studentenstad versterken naar analogie met de bekende roeiwedstrijd tussen Oxford en Cambridge, zegt schepen van sport Brigitte Smets zondag tijdens de voorstelling van de 10 deelnemende roeiteams.

Op het Albertkanaal bouwen de deelnemende studenten op 26 april zelfgemaakte vlotten met olietonnen, fietsbanden, sjorpalen en touwen waarmee de hogescholen en universiteit het vervolgens over een afstand van 18 kilometer tegen elkaar opnemen. De Hasselt Studenten Regatta kan rekenen op de steun van de stedelijke sportdienst van de stad Hasselt, BLOSO en de Vlaamse Roeiliga.

Tijdens de derde editie van de Hasselt Studenten Regatta wordt er ook voor de nodige randanimatie gezorgd worden, zei Smets. Zo wordt er een fuiftent opgericht om de winnaar te vieren en biedt het zogenaamde "Regattadorp" supporters een prachtig zicht op de wedstrijd.