Beste Limburgse mini-onderneming is Boem! uit Maaseik

De mini-onderneming "Boem! van het College Heilig Kruis Sint-Ursula II in Maaseik is zaterdag door de bedrijfs- en onderwijsjury van VOKA Kamer van Koophandel Limburg uitgeroepen tot de beste Limburgse mini-onderneming.

Belga

De winnende mini-onderneming verkoopt PET-flespletters en tubeknijpers en werd als meest creatieve onderneming van de zes deelnemende Limburgse mini-ondernemingen beloond. "Boem!" zal Limburg op 22 april vertegenwoordigen op de Vlaamse finale van de mini-ondernemingen op het departement onderwijs in Brussel, zo laat VOKA-Limburg zaterdag weten.

De mini-ondernemingen zijn een project van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen en hebben tot doel om jongeren van het ondernemerschap te laten proeven. De regionale coördinatie is in handen van VOKA - Kamers van Koophandel. Het project mini-ondernemingen richt zich op jongeren van het zesde jaar algemeen, technisch en beroeps secundair onderwijs.

De producten en diensten van de deelnemende mini-ondernemingen worden her en der op openbare verkoopplaatsen aangeboden. In de mini-ondernemingen zorgen de leerlingen niet enkel voor een product en een bedrijfsnaam, maar ook voor eigen kapitaal en een businessplan.