Braziliaans voetbal: Lothar Matthäus niet langer trainer Parana

De Duitser Lothar Matthäus, ex-bondscoach van de Hongaarse nationale elf, heeft omwille van familiale redenen ontslag gegeven als trainer van de Braziliaanse eersteklasser Atletico Parana Curitiba. Dat verklaarde hij zaterdag in de Duitse krant Bild. Zijn contract zou zaterdag verbroken worden.

Belga

"Ik heb het gemis van mijn familie onderschat en het is niet mogelijk om in Brazilië te blijven werken terwijl je familie zo ver weg is", verklaarde de Duitser, die in 1990 met de Mannschaft wereldkampioen werd. Op sportief gebied ging het Atletico Parana sinds de komst van Matthäus, eind januari, voor de wind. Van de acht wedstrijden onder hem won de Braziliaanse club er zes. Voorlopig zal Vinicius Eutropio, de assistent van Matthäus, de trainingen leiden.

De bijna 45-jarige Matthäus (°21 maart 1961), Duits recordinternational, had in Curitiba een contract voor één jaar getekend. De tweevoudige Wereldvoetballer van het jaar startte zijn trainersloopbaan in 2001 bij het Oostenrijkse Rapid Wenen, waar hij na acht maanden ontslagen werd. Begin 2003 kwam hij aan het roer bij Partizan Belgrado, dat hij meteen naar de titel in Servië-Montenegro leidde. Van januari 2004 tot december 2005 was hij bondscoach van Hongarije.