Dutroux-huis in Marcinelle: Charleroi wil vader Lejeune ontmoeten

Het stadsbestuur van Charleroi is bereid om Jean-Denis Lejeune te ontmoeten in verband met de afbraak van het huis van Marc Dutroux aan de route de Philippeville in Marcinelle. Dat kondigde het stadsbestuur zondag aan.

Belga

Ean paar dagen geleden maakte de stad de intentie bekend om het huis met de beruchte celkelder na onteigening af te breken. Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, reageerde zaterdag verbaasd dat hij hierover niet was geraadpleegd. Het speet hem ook dat Charleroi daarmee het verleden uitwist. Het stadsbestuur van Charleroi wil maandag al in contact treden met Jean-Denis Lejeune. "Het doel van de stad met het voorstel om het huis af te breken, is geenzins de herinnering aan de slachtoffers van Marc Dutroux en medeplichtigen uit te wissen", reageerde het stadsbestuur zondag in een mededeling. Charleroi wijst naar het herdenkingsveld dat in Jumet werd aangelegd op een voormalig terrein van Bernard Weinstein, de plaats waar de lichamen van An en Eefje werden teruggevonden.

De stad Charleroi zegt verder bereid te zijn aan Jean-Denis Lejeune het deel van de muur te bezorgen waarop Julie haar naam heeft geschreven tijdens haar opsluiting in Marcinelle. De stad wil niet dat de huizen van Marc Dutroux en Michèle Martin op haar grondgebied veranderen in "macabere toeristische sites".