Boompjesweekend: 42.000 boompjes geplant voor Kom op tegen Kanker

Tijdens het derde "Boompjesweekend" zijn zondag vijf nieuwe Kom op tegen Kanker-bossen aangeplant. Eén in elke provincie: Ternat/Liedekerke, Antwerpen/Deurne, Nieuwerkerken, Buggenhout en Bredene.

Belga

Vrijwilligers, groenliefhebbers, houtvesters en Bekende Vlamingen vertrouwden 42.185 boompjes toe aan de Vlaamse bodem. De opbrengst, 7 euro per boompje, gaat integraal naar de projecten van Kom op tegen Kanker. Met het koude weer van de voorbije weken liep de verkoop niet zo vlot. Uiteindelijk hebben de vrijwilligers toch ruim 42.000 sleutelhangers in de vorm van een boompje verkocht. Elke sleutelhanger stond garant voor een boom in een van de vijf nieuwe bossen. Een eindresultaat dat er mag zijn, aldus Kom op tegen Kanker. Tijdens de eerste actie in 2003 werden 25.000 boompjes geplant. Vorig jaar was met 55.000 boompjes een piekjaar. "De actie viel toen samen met de startshow", licht woordvoerster Sophie Cocquyt toe.

De locaties van de nieuwe bossen zijn gekozen door de Vlaamse Gemeenschap die de bosgronden en het plantgoed ter beschikking stelden. Vandaar dat de opbrengst integraal naar de actie vloeit, aldus Cocquyt. Op de vijf plantplaatsen kwam zondag vrij veel volk opdagen. De vrijwilligers werden een handje geholpen door een aantal BV's zoals Sabine Appelmans, Urbanus, Raf Coppens, Els De Schepper en Johnny Voners.

In Ternat plantte prins Laurent drie boompjes, een namens zichzelf en telkens één voor de jonge prinsjes Amyrick en Nicolas. Vorig jaar had prinses Louise al haar boompje gekregen.